Versteege ICT levert managed WiFi op maat. Uw WiFi-netwerk wordt centraal beheerd vanuit onze cloud. Wij monitoren de beschikbaarheid en performance van het WiFi-netwerk. Wij kunnen vanaf afstand uw netwerk configureren en in een handomdraai aanpassingen en updates doorvoeren.

PERFECTE DEKKING

Op basis van een site-survey en een plattegrond van uw bedrijfspand maken wij een dekkingskaart. Hiermee bepalen we het aantal accesspoints en de plaatsing ervan zodat u overal in uw pand perfecte WiFi-dekking heeft. Bij complexere panden kunnen wij ook wanden meenemen in de dekkingskaart. Hierdoor krijgt u het beste beeld van het WiFi-bereik op elke plek in uw pand.

BEVEILIGING

WiFi-netwerken hebben in kleinschalige omgevingen doorgaans een naam en wachtwoord. Iedereen die dit wachtwoord kent kan verbinding maken met het netwerk. Voor zakelijke toepassingen is echter gebruikersauthenticatie aan te raden. U logt in met hetzelfde account waarmee u verbindt met uw computer. Wijzigt u uw persoonlijke wachtwoord, dan wijzigt uw wachtwoord voor het WiFi ook. Wanneer het computeraccount van een medewerker die uit dienst gaat wordt stopgezet, heeft deze medewerker geen toegang meer tot het bedrijfsnetwerk. U heeft zo precies in de hand wie er inlogt op uw netwerk. Mocht er misbruik zijn, dan is te achterhalen met welk account dat is gedaan.
Het is tevens mogelijk om op basis van gebruikersgroepen verschillende toegang te geven op het WiFi-netwerk.

GASTTOEGANG

Wilt u ook bezoekers in WiFi voorzien? Dan maken wij een gastnetwerk aan. Dit is een netwerk met beperkte toegang en desgewenst beperkte bandbreedte. Zo hebben bezoekers enkel toegang tot internet met een beperkte snelheid. Het bedrijfsnetwerk is volledig afgeschermd van dit netwerk. Ook is het mogelijk een webpagina te tonen bij het verbinden met het WiFi. Voor een openbare gelegenheid een goede plek om een dienst of aanbieding onder de aandacht te brengen.